آتشسوزی به خاطر مسائل برق یک خطر جدی است. خانهی قدیمی (خانههای بالای چند ده سال ساخت) خود را سیم کشی مجدد برق کنید تا خانواده خود را مصون از خطر نگه دارید. در این مقاله نکاتی را با شما در میان میگذاریم تا در این لحظات دلخراش قرار نگیرید.
سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است؛ آیا باید سیم کشی قدیمی را جایگزین کنم؟ این پرسشی است که اغلب از ذهنِ صاحبان خانههای قدیمی و کلنگی میگذرد. پاسخ قطعی به سوال این است که خطرات آتش سوزی ناشی از مسائل برقی در خانههایی با بیش از ۵۰ سال سن، ریسکِ جدی محسوب میشود. چه بخواهید در کوتاه مدت یا بلندمدت در خانههای قدیمی اقامت داشته باشید چه اینکه بخواهید روی تغییر و نوسازی خانه خود برنامهریزی کنید، باید سیم کشی مجدد را همیشه در دستور کار قرار دهید.
آتش سوزی به دلیل نقص برقی یک خطر جدی است!!!
برق یکی از پنج علت اصلی آتشسوزی در خانههاست که همچنین از مهمترین نکات برق ساختمانی نیز محسوب میشود. خطرهای احتمالی در جعبه فیوز و روکش قدیمی و کهنه شده سیمهای برق است. مخصوصا اگر سیم برق از جنس آلومینیوم و همچنین غیر فلزی باشد. بر اساس آمار ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۴، سالانه۲۳،۹۰۰ آتش سوزی ناشی از عدمِ عملکرد درستِ سیستم الکتریکی در این کشور رخ میدهد. اغلبِ آتشسوزیهای الکتریکی ناشی از سیستمهای منسوخ شده ایست که جوابگوی خواستههای عصر دیجیتالِ امروز هم نبودهاند. شرکتهای بیمه به هیچ وجه حاضربه پرداخت خسارت بیمه آتش سوزی به خاطر سیم کشی قدیمی برق ساختمان نیستند.
چگونه میتوانم بدانم که خانه قدیمی من دارای سیم کشی خطرناک است؟
توصیه کارشناسان این است که احتمالات آتش سوزی همیشه در پشت دیوارهای خانهاتان پنهان شدهاند. اگر با این علائم پنهانِ سیم کشیِ برق مانند جرقههای پی در پی مدارشکن یا قطع شدن فیوز، کم نور شدن یا سوسو زدن چراغ ها، سوختن/ تغییر رنگ دادنِ پریزها (یا از دست دادن رنگ)، تغییر رنگ دادن یا بوهای سوختگیِ ماندگار روبهرو شدید، سریع با یک متخصص حرفهای تماس بگیرید.
هیچ راه حل موقتی وجود ندارد
اگر چه با جایگزینی فقط یکسری از قطعاتِ خاص صرفه جویی حاصل میشود، اما ضروری است که جایگزینی برای کل سیستم الکتریکی خانه شما صورت گیرد. جابجایی پریزهای برق در خانههای قدیمی بدون پایه مناسب و همچنین بیدقتی در نصبِ کلید محافظ جان در مناطق رطوبتی، تغییر در مدار ساختمان یا تامین سرویسهای برق، راهحل امن و دائمی نیستند. جعبه فیوز و لولههای قدیمی، آلومینیوم و دیگر سیمهای ناایمن باید کاملا حذف شوند و با تکنولوژی سیم کشی برقی که راحتتر به کار رفته است، جایگزین شوند. همچنین باید پایه، مدار و پانل سرویس به منظور تأمین یک سیستم سیم کشی ایمن نصب شود.
چگونه خانههای قدیمیتر، بازسازی میشوند؟
چند گزینه برای بازسازی خانههای قدیمی وجود دارد. اولین راه باز کردن دیوارها و اجرای سیمهای برق جدید است که آنها را با گچ دیوار جدید پوشش می دهد. با این حال، این فرایند وقت گیر و پرهزینه است. در عوض، سیمها نیز ممکن است از روی دیوارها با استفاده از میلهها و نوارها مورد استفاده قرار گیرند و فقط نیاز به یک برش کوچک و پیچ دیوار باشد.
فراتر از دید چشم
علاوه بر نوسازی سیستم برق خانه در تمامی موارد سرویس برق خانه نیز باید به روز شود. جعبه فیوز هم باید با تغییر سیم کشی برق بروز شود به طوری که برای ماژولهای مختلف موجود در خانه، فیوزهای مجزا در نظر گرفت. اگر خانه دارای سیستم ارت نباشد، بهترین موقع است تا با انجام این تغییرات سیستم ارت هم به سیم کشی برق ساختمان اضافه شود. حتی ممکن است با توجه به نیاز شما لازم باشد تعداد پریزهای موجود در خانه را اضافه کرد.
سیم کشی مجدد چقدر هزینه دارد؟
درست است که سیم کشی مجدد هزینه بردار است اما به این نکته دقت کنید که با انجام این کار ایمنی خانواده و سرمایه خود را تضمین میکنید .
اگر تا حالا سیم کشی ساختمان خود را بازرسی نکرده اید برای انجام این کار فکر نکنید همین امروز با شرکت رایکا شماره ۴۲۸۱۰ تماس گرفته تا کارشناسان ما این کار را برایتان انجام دهند.